Tor er særligt interesseret i kombinationen af ​​kliniske data, biokemiske analyser og kunstig intelligens for at frigøre potentialet i forsknings- og innovationsprojekter.

Tor Utheim

Tor er øjenlæge med særlig interesse for kombinationen af ​​kliniske data, biokemiske analyser og kunstig intelligens for at forløse potentialet i forsknings- og innovationsprojekter og dermed på sigt kunne bidrage til bedre diagnostik og behandling.

I de senere år har han haft særligt fokus på netværk mellem forskellige miljøer, da han tror på, at det vil være både innovation og forskning i fremtiden. Denne vision har resulteret i, at han nu deler meget af sin tid mellem seks universiteter og fem hospitaler.

Tor har holdt en række foredrag om tørre øjne, stamceller og innovation internationalt, blandt andet ved Royal Society of Medicine, London, Harvard Medical School og American Academy of Arts and Sciences, Cambridge, MA. Han har været hovedtaler ved OsloMet, Iranian Ophthalmological Association og Specsavers Clinical Conference i Norge, Danmark, Sverige, Finland og Holland.

Tor har bidraget til Novartis Global Advisory Board, Alcon Global Advisory Board og Shire European Advisory Board. Endvidere har han bidraget til syv virksomhedsetableringer, hvoraf den ene udelukkende har ekstern finansiering på baggrund af to af hans patentansøgninger.