Emne
Bøger

Ledere i fagprofessionelle organisationer skal til at fokusere mere på morgendagens kvalitet. Man skal derfor kunne lede, så man slipper organisationens potentiale fri. Kun ved at udløse det fælles potentiale, faglige ildsjæle har, når de er topmotiverede og topengagerede, kan man virkelig løfte den faglige kvalitet.

Samtidig er det stadigt vigtigere at lave strategisk ledelse, så organisationens samlede kvalitetsbrand kan konkurrere på internationalt niveau. Strategiske valg og fravalg skal der til sammen med svære prioriteringer, som kun kan besluttes af en stærk og handlekraftig ledelse.

Der skal altså på samme tid både være frirum til ildsjælene og ske en masse ledelsesmæssige prioriteringer. Dette strategiske dilemma er afgørende at kunne håndtere, uanset om man er en videregående uddannelsesinstitution, et hospital, en privat forskningsbaseret virksomhed eller en professionel serviceorganisation (advokater, revisorer, arkitekter, rådgivende ingeniører osv.).

Potentialeledelse – om strategisk ledelse i fagprofessionelle organisationer er en praktisk brugsbog for ledere, der hver dag arbejder med denne udfordrende strategiske ledelsessituation. Bogen indeholder mange cases, redskaber, modeller og praktiske erfaringer.

Køb bogen her 

Gå til forlag