Emne
Podcast

I denne måneds udgave af Ledelsesalmanakken er uddannelsesledelse i fokus. Her snakker vi med chefkonsulent ved Københavns Universitet, phd. Thomas Harboe og partner, phd. i Mobilize Christian Tangkjær - om deres nye bog ”Hverdagens uddannelsesledelse”.

Bogen handler om uddannelsesledere, der i deres hverdag står overfor mange komplekse problemstillinger og opgaver, som ofte er uforudsigelige. Uddannelsesledelse kan måske sammenlignes med en rejse til et ukendt kontinent. Derfor tegner Thomas og Christian et ledelseslandskab for uddannelsesledere, som består af 4 kontinenter: strategi, teori, relationer og bureaukrati.

”Vi må ikke bare slå lejr på et kontinent. Vi skal rejse rundt og blive klogere - som uddannelsesleder skal man udforske alle fire kontinenter”, mener Christian Tangkjær.

Lyt med når vi med denne "rejseguide" besøger de fire kontinenter og snakker om lokalt forankret uddannelsesledelse. Og få konkrete bud på, hvad man som leder kan gøre for at blive endnu bedre til at besøge og forstå "sproget" på hhv det strategiske, teoretiske, relationelle og bureaukratiske kontinent.

Hverdagens Uddannelsesledelse af Thomas Harboe og Christian Tangkjær

 

Bogen handler om mødet mellem ledelse og pædagogik og er henvendt til alle former for uddannelsesledere ved de videregående uddannelsesinstitutioner. 

Omdrejningspunktet er den ledelsesmæssige håndtering af hverdagen ude på uddannelsesinstitutionerne. 

Køb bogen her

Nysgerrig på uddannelsesledelse?

Spørg os om noget

Mobilize2021 CLU8442