Emne
Podcast

Hvad er de store, nødvendige samfundsomstillinger i dag? Hvorfor kan vi kun løse dem sammen? Hvordan håndterer vi dem i organisationen, og hvordan skaber vi bedre samarbejde på tværs af organisationer?

Dét er omdrejningspunktet for denne måneds udgave af Ledelsesalmanakken, hvor vi taler med Gunnar Bovim, tidligere hospitalsdirektør og rektor på Norges største universitet, NTNU, samt nuværende styreleder (bestyrelsesformand) for Innovation Norge.

Gunnar har et helt arbejdslivs erfaringer med samfundsomstillinger, og ifølge ham er der tre store, afgørende samfundsomstillinger: Klima- og miljøkrisen, digitalisering, og demokrati-udvikling.

Disse er ifølge Gunnar helt nødvendige og stiller store krav til ledere på mange niveauer - samt til alle, der færdes i en moderne organisation. Ét af kravene til organisationer og ledelser idag er ifølge Gunnar evnen til komplekst samarbejde og samspil på tværs af discipliner. Udfordringernes natur er mere komplekse og sammenhængende end nogensinde før, så denne type samarbejde er den eneste vej til at imødekomme dem og gennemgå samfundsomstillingerne.

Gunnar og Søren, partner i Mobilize, dykker ned i konkrete erfaringer med at drive omstillingerne gennem ledelse, og de taler bl.a. om broen mellem drift og udvikling, balancen mellem det ambitiøse og det realistiske, økosystemer, og hvorfor vi alle deler fælles skæbne. Gunnar supplerer med tre vigtige elementer i toplederens rolle for at flytte sin organisation gennem samfundsomstillingerne: Hold fast, hold retningen - og hold det urgent!

Og her fra Mobilize’s podcaststudie er der kun tilbage at sige: Hold lyttelysten!

Spørg Søren om samfundsomstillinger

Spørg os om noget

Sorenb 2