Emne
Podcast

”Det dummeste spørgsmål man kan stille andre mennesker er: Hvad motiverer dig?”

Sådan siger motivationsekspert Helle Hein i denne måneds udgave af Ledelsesalmanakken, hvor vi dykker ned i det uforklarlige der driver os. For hvad motiverer os i vores arbejdsliv og hvad går ledelsesopgaven ud på – også når motivationen udebliver?

Dét taler vi om - med Helle Hein og partner i Mobilize, Lars Christian Lassen, som også er tidligere HR-Direktør i Novo Nordisk. Sammen diskuterer de hvordan vi som ledere kan blive endnu bedre til at forstå, hvad der motiverer den enkelte medarbejder. Helles mangeårige forskning viser, at vi kan blive en del klogere, hvis vi forstår de fire motivationsarketyper. Og hvis vi øver os i at stille andre spørgsmål end ’hvad motiverer dig?’

I stedet må vi være nysgerrige og opmærksomme på adfærd og behov, og netop forstå hvornår vi risikerer at slukke motivations-flammen hos andre. Som Helle også siger, ”Hvis man bruger ydre motivation på personer der er indre motiveret, så er det den hurtigste måde at slukke flammen i dem”.

Hør Helles bud på, hvad de indre motiverede har brug for - og hvad Lars ville ønske han havde vidst om motivation for 20 år siden.

Spørg os om noget

Mobilize CLU0314