Emne
Podcast

Forskningsorienteret kultur der udfordrer vores vanetænkning

”Kultur er ligesom sæbe – det smutter mellem fingrene på én. Derfor kan det være afgørende at kortlægge kompetencer, interesser og projekter i organisationen for at forstå kulturen”, siger Bibi Hølge-Hazelton.  

 

Bibi er sygeplejerske og har i løbet af sin karriere lavet megen forskning, der skaber værdi for hele samfundet og den enkelte borger. Men forskningen er ikke nok i selv. Bibi har selv oplevet, hvor betydningsfuldt det er at lave strategisk kulturudvikling i vores organisationer, så forskningen bliver en del af vores organisationers systematiske udviklingsarbejde. Netop dette emne har Bibi taget initiativ til og været medredaktør på en bog om: "Forsknings- og udviklingskultur - Når ledere har vilje og mod", som er en antologi skrevet af ledere fra Sjællands Universitetshospital.

Hver dag bliver der i offentlige institutioner drevet innovation. Det er vigtigt, fordi innovation gør os i stand til at udvikle os og blive ved med at forbedre vores måde at gøre tingene på. Derfor er det vigtigt at fremme en forskningsorienteret kultur, som udfordrer vores vanetænkning - og så vi får muligheden for at blive klogere.  Det er grundlaget for systematisk arbejde med udvikling og innovation. 

Alt det taler vi med forskningsleder og professor i klinisk sygepleje Bibi Hølge-Hazelton og partner i Mobilize Søren Barlebo Rasmussen om.  

Lyt med når de to eksperter giver råd til og fortæller om de dilemmaer, der er forbundet med strategisk kulturudvikling.

 

God lyttelyst! 

 

Hør episoden her

Erfaringer fra Familiens Broer

Nate Johnston Zzfcfcb3dl4 Unsplash Læs artiklen her

En bedre sammenhæng mellem klinik, uddannelse og forskning

Podcastxx Hør podcasten her