Emne
Podcast

Transformation betyder iflg. Den Danske Ordbog: omdannelse, omformning, gennemgribende forandring. Udtrykket bruges flittigt, når vi står foran store udfordringer og muligheder som organisationer og samfund.

En transformativ kommune søger at ændre det system, hvori den opererer samtidig med, at den leverer og forbedrer en række velfærdsydelser, som løbende tilpasses gennem tæt dialog med borgere og medarbejdere og det lokale samfund og erhvervsliv.

Værktøjskassen til transformation handler om lederskab, missionsorientering, mobilisering af ledere og fagprofessionelle, udvikling i samspil med aktører i kommunernes økosystem, etablering af innovationsporteføljer på tværs af gode indsatser - og allervigtigst: ledere som forstår og formår at arbejde langsigtet med at forandre kommunens måde at lave velfærd på.

I denne måneds udgave af Ledelsesalmanakken har vi taget vores podcastudstyr under armen og taget ud til Rødovre Rådhus for at tale med kommunaldirektør, Henrik Abildtrup, om den transformation Rødovre er i færd med. Henrik taler sammen med partner i Mobilize, Claus Bjørn Billehøj og vært, seniorkonsulent og direktør i Mobilize Anne-Mette Steinmeier om, hvordan Henrik ledelsesmæssigt går til opgaven.

Hør meget mere om transformationen og få svar på spørgsmålet: hvad er ligheden mellem socialområdet og tangodans?

Rigtig god lyttelyst!

Hør podcasten her