Emne
Podcast

Er strategi i virkeligheden bare et fænomen, vi bruger til at “lege”, at vi har kontrol?

 

Efter sommerferien skal vi tilbage til hverdagen - og måske tilbage til strategierne. Men bør vi egentligt tillægge strategier så meget opmærksomhed? Er strategi i virkeligheden bare et fænomen, vi bruger til at “lege”, at vi har kontrol?

I august måneds udgave af Ledelsesalmanakken har vi inviteret Jan Molin i studiet til en snak om strategi. Jan er professor fra CBS, hvor han tidligere også har været undervisningsdekan. Han er oprindeligt uddannet psykolog og forsker i dag i ledelse, organisering og forandringsledelse.

Sammen med tidligere vicedekan på CBS og nuværende partner i Mobilize, Christian Tangkjær, tager vi denne måned et mere filosofisk blik på, hvad strategi er for en størrelse – måske også et lidt mere kritisk blik. Afsnittet inviterer i al fald til refleksion over, hvordan vi bruger vores ressourcer og opmærksomhed, når vi arbejder med at gøre strategier til virkelighed.

Vi forfølger fire overordnede spørgsmål: Hvad er strategi - og hvordan kommer strategier til udtryk i hverdagen? Er strategier mon vigtigere end nogensinde før? Og hvilke særlige udfordringer er forbundet med at få strategier til at leve?

10 gode råd til realisering af strategier

Vi bruger meget tid på at udarbejde strategier, men de fleste strategier udfordres af ”den virkelige verden”, når de skal implementeres.

Hvordan får vi mon vores ofte ambitiøse strategier til at leve i hverdagen? Hvordan oversætter vi strategierne til en organisatorisk hverdag, og får dem til at give mening? Det kan du læse mere om i denne artikel. 

Læs de 10 skud her
Post Its 3