ZBC

ZBC - En verdensmålsskole

ZBC er en af Danmarks største erhvervsskoler. I de senere år har ZBC sat fokus på en vigtig samfundsdagsorden: FNs verdensmål. I 2020 blev ZBC således optaget som UNESCO verdensmålsskole.

Kunde
ZBC
Branche
Undervisning
Årstal
2021

Fælles engagement på verdensmålsdagen

I august 2021 afholdt ZBC en verdensmålsdag for deres ca. 1000 medarbejdere. FNs 17 verdensmål var en lejlighed til, at ZBC som organisation og skole kunne samles og skabe et fælles engagement om at være en verdensmålsskole. Et engagement hvor man i fællesskab løfter et ansvar overfor eleverne, lokalområdet, samfundet og kloden.

 

Medarbejderne blev på dagen delt ud på tre af ZBCs egne lokationer: Næstved, Slagelse og Roskilde. Hver lokation arbejdede med verdensmålene med hver deres metode og tema. Forud for dagen havde medarbejderne selv valgt, hvad de gerne ville arbejde med. Temaerne var ”Vi skaber det sammen”, ”Vi følger engagementet” og ”Vi finder balancen”, hvor der blev arbejdet med hhv. samskabelse, non- conference-metoden og dilemmaer.

Det er det helt rigtige fokusområde, skolen har taget. Det giver god mening at arbejde med verdensmålene og give plads til de idéer og initiativer, der er rundt om i organisationen.

ZBC-medarbejder og facilitator på verdensmålsdagen

I løbet af dagen arbejdede deltagerne med konkrete forslag til at anvende og opfylde verdensmålene i deres arbejde og hverdag på skolen.

Dagen var præget af en søgende og nysgerrig tilgang til - i samlet flok - at løfte verdensmålene på ZBC. Medarbejderne mødtes på tværs omkring et fælles ønske om at gøre en forskel ud fra devisen; ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget.

Fremadrettet stiller ZBC skarpt på de konkrete handlinger, som både organisationen og de enkelte medarbejdere, kursister og elever kan iværksætte - handlinger der gør en forskel i hverdagen.

Om ZBC

ZBC er Danmarks største erhvervsskole og det største gymnasium på Sjælland.

ZBC blev i foråret 2020 optaget som UNESCO verdensmålsskole. Det betyder, at ZBC anerkendes for aktivt at arbejde med verdensmålene, og tager dermed ansvar for både at uddanne til fremtiden og sikre en mere bæredygtig drift.

Læs også om endnu et projekt i samarbejde med ZBC med fokus på kulturudvikling

Se case