Emne
Artikler

Artikel 1: Ledelse af samarbejde - på universitetet

Universiteter og professionshøjskoler møder i dag stadigt voksende krav til tværgående og innovativt samarbejde. De står foran store transformationer, som skal til for at de kan levere på høje forventninger i omverdenen om at udvikle ny viden og uddanne unge, som kan bidrage til at løse samfundets komplekse udfordringer. Det stiller ofte udstrakte krav om tværgående samarbejde til forskere og undervisere, der må balancere forskellige videnskabelige logikker, metoder og traditioner. Det sætter samarbejdet under pres og kan betyde, at udviklingen går langsommere, end man håber på. Eller at en transformationsproces - som der er mange af - ender i konflikt og stress. I denne korte artikel får du fire greb til at fremme samarbejde i akademiske miljøer.       

Download "Samarbejde i strategisk transformation - på universitetet" her.

Download som pdf.

Download Samarbejde I Strategisk Transformation På Universitetet (4)

Artikel 2: Ledelse af samarbejde - i gymnasiet

Inden for ungdomsuddannelserne har vi de seneste 15 år set distribueret ledelse vokse frem som en tilgang til ledelse, som lægger vægt på uformelle lederroller f.eks. i fag-teams. Det er man mange steder blevet rigtig skarpe på. Så hvis man bringer kompetente, motiverede og demokratiske medarbejdere sammen i en god struktur, så opstår det gode samarbejde vel af sig selv? 

 

Denne artikel handler om ledelse af samarbejde. Om hvad vi gør, når forandringer presser sig på, som vi ikke kan løse alene eller i de nære og allerede velfungerende fællesskaber? Hvad kan vi, som formelle og uformelle ledere, gøre for at udvikle faglige fællesskaber, som kan lykkes med nye, strategiske ambitioner?

Download "Samarbejde og strategisk transformation - i gymnasiet"

Download som pdf.

Download Samarbejde Og Strategisk Transformation I Gymnasiet (1)

Hør også podcasten om uddannelsesinstitutionernes rolle i transformationen af vores samfund

Podcast 2 Hør podcasten her

Læs også artiklen om den strategiske institutleder

Leadership 1 Læs artiklen her