Emne
Artikler

Anita Lindquist Henriksen

Anita tiltrådte som rektor på KVUC midt i 2018. Hendes erfaring med KVUC og VUC-sektoren rækker dog længere tilbage. I 2011 blev hun ansat som udviklingschef på KVUC, og i 2016 blev hun vicerektor samme sted. Inden hun kom til KVUC besad hun forskellige lederstillinger på Københavns Universitet – samme universitet som hun i 2003 dimitterede fra som cand.mag.

Februar 19

Hent som pdf

Download hele februars almanak som pdf

Download Februar Anita Lindquist Henriksen
Hør Sverris snak med Anita Lindquist Henriksen

Lederen skal turde blotte en flanke

Anita Lindquist Henriksen

Spørgsmål til næste måneds leder 

Anita stiller et spørgsmål til marts måneds leder i Ledelsesalmanakken. Spørgsmålet handler om ledelse af fagprofessionelle:

”Hvordan arbejder du som leder af en organisation med fagprofessionelle med kvalitet i kerneydelsen?”

 

Anita stiller spørgsmålet ud fra en forståelse af, at man som leder af fagprofessionelle skal balancere to hensyn.

På den ene side har man som den øverste leder ansvar for kvaliteten af den ydelse, som organisationen leverer. Det indebærer, at man definerer kvalitetskriterier og sætter standarder.

På den anden side mener Anita, at når man leder fagprofessionelle, er noget af det vigtigste at frisætte det potentiale, der er blandt de fagprofessionelle. Man skal give dem spillerum og have tillid til, at opgaven bliver løst godt. Lederens arbejde med kvalitet i kerneydelsen består således netop i at håndtere disse to hensyn.

Med dette spændende spørgsmål er stafetten givet videre til marts måneds leder i Ledelsesalmanakken – som er CBS’s nye rektor, Nikolaj Malchow-Møller. Vi siger mange tak til Anita for at ville medvirke og give os et indblik i lederens konstante balanceakt.

Læs marts måneds almanak

Februars kapitel

Her kan du læse det tilhørende kapitel fra "Almanakken om god ledelse"

Download Februar Kapitel

Spørgsmål at reflektere over

Download månedens spørgsmål at reflektere over som leder

Download Februar Spørgsmål