Emne
Artikler

Vi er nået til marts måned i 2019, og her i tredje kapitel skal vi møde Nikolaj Malchow-Møller. Nikolaj har som leder erfaret vigtigheden af at prioritere det strategiske arbejde. Et tema vi i denne måned kommer meget mere ind på. Vi skal også høre om, hvordan man som strategisk leder navigerer i farvandet mellem drift og det strategiske arbejde, og hvorfor der er behov for det nøgterne og rationelle lederskab, når der skal skabes plads til det nødvendige arbejde med udvikling. Til sidst en refleksion over hvordan man som stærk, sårbar og strategisk leder står til ansvar og regnskab for både kvalitet i kerneopgaven, sine medarbejdere og ikke mindst samfundet.

Marts 19

Hent som pdf

Download hele januars måneds almanak som pdf

Download Marts Nikolaj Malchow Moller
Hør Sørens snak med Nikolaj Malchow-Møller

Strategisk ledelse handler om at kunne prioritere og acceptere

Nikolaj Malchow-Møller

Spørgsmål til næste måneds leder 

Nikolaj spørger næste måneds leder:

”Hvordan balancerer du mellem at så frø, der skal blomstre i indeværende sæson, og frø der skal blive til store træer ude i fremtiden?”

 

Nikolaj spørger ud fra præmissen om, at vi bliver mødt af mange kortsigtede hensyn og krav af vores interessenter, men vi har samtidig en forpligtelse til at kunne levere kvalitet på den lange bane. Så hvordan arbejder man i praksis med at få lavet den rigtige balance mellem den kortsigtede kvalitetsudvikling og den langsigtede kvalitetsudvikling?

Med dette spændende spørgsmål er stafetten givet videre til april måneds leder i Ledelsesalmanakken, som er vicedirektør hos Nationalmuseet, Jesper Stub Johnsen.

 

Læs april måneds almanak

Januars kapitel

Læse det tilhørende kapitel fra ''Almanakken om god ledelse''

Download Marts Kapitel

Spørgsmål at reflektere over

Download månedens spørgsmål at reflektere over

Download Marts Spørgsmål