Emne
Artikler

Hjalte Aaberg

Hjalte Aaberg har igennem de seneste 5 år siddet på posten som regionsdirektør og øverste leder i en af Danmarks største arbejdspladser, Region Hovedstaden, med omkring 45.000 medarbejdere og et budget på ca. 40 mia. Her har han ledt organisationen igennem en tid med store forandringer såsom hospitalsfusioner, enorme byggerier, etablering af Sundhedsplatformen, samt udvikling af helt nye ledelsesvisioner. Med blandt andet en titel som administrerende direktør i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning i bagagen har han tjent demokratiet i snart 25 år. I begyndelsen af det nye år tager Hjalte Aaberg et nyt skridt i sin karriere, da han fremover - sammen med erfaren konsulent, Nels Karsvang - vil hjælpe virksomheder og topledere med facilitering af udviklingsprocesser, lederudvikling og rekruttering.

Januar 19

Hent som pdf

Download hele januars måneds almanak som pdf

Download Januar Hjalte Aaberg
Hør Sørens snak med Hjalte Aaberg

At lytte til modvinden, og hvad der ligger heri: ”hvor kommer den her udfordring fra, hvad er den et symptom på, og hvem kan hjælpe mig til at forstå den?”

Hjalte Aaberg

Januars kapitel

Her kan du læse det tilhørende kapitel fra ''Almanakken om god ledelse''

Download Januar Kapitel

...vi skal bringe den kollektive bevidsthed i spil ved at åbne os for hinanden

Hjalte Aaberg

Spørgsmål til næste måneds leder 

I januar måneds udgave af Ledelsesalmanakken stiller Hjalte Aaberg et spørgsmål til næste måneds leder.

”Hvordan sørger vi for, at der også er mænd i topledelse om 10-20 år?”

 

Baggrunden for spørgsmålet er, at Hjalte mener, at vi er på vej ind i et nyt ledelsesparadigme, hvor lederen ikke skal sidde på den høje hvide hest, men derimod sætte sig selv i parentes og være god til at sanse og fornemme organisationen. Hjaltes pointe er, at mange kvinder typisk er født med bedre kompetencer på disse områder, hvilket – sat på spidsen – kan gøre mændene overflødige i fremtiden.

Læs februar måneds almanak

Spørgsmål at reflektere over

Download månedens spørgsmål at reflektere over

Download Januar Spørgsmål