Emne
Podcast

Hvad er universiteternes rolle i fremtiden? 

Universiteterne har for alvor været i politikernes søgelys på det seneste. Diskussionerne drejer sig bl.a. om kandidatuddannelser, der fremadrettet skal tage blot ét år for de studerende at gennemføre og historier om universiteter, der må lukke uddannelser pga. reduktion af optag i storbyerne. Tager vi det lange lys på, har der været hele 30 reformer på universitetsområdet de seneste 21 år. Samtidig kalder kriser i samfundet på øget inddragelse af universiteterne.

Denne reformiver er ét blandt mange tegn på, at universiteternes samfundskontrakt er under forhandling – for hvilken rolle bør fremtidens universiteter egentlig spille?


I denne måneds udgave af Ledelsesalmanakken har vi inviteret dekan på fakultetet Technical Sciences på Aarhus Universitet Eskild Holm Nielsen og partner i Mobilize Claus Bjørn Billehøj ind til en snak om den fremtid, universiteterne står over for. Eskild deler i afsnittet sine erfaringer med strategisk forskningsledelse og samfundsimpact og giver sit bud på, hvorfor samfundet har brug for universitetet, og universitetet har brug for samfundet.

Lyt med når vi forsøger at forstå universitetsverdenen og ser ind i krystalkuglen for at forestille os, hvilken rolle universiteterne kommer til at spille for samfundet i fremtiden. 
Vi håber afsnittet giver anledning til inspiration ude på universiteterne. 

Rigtig god lyttelyst! 

Hør podcasten her

Hør også podcasten om økosystemer og ledelse

Coffee 3 Hør afsnittet her

Læs også artiklen om de unge nyuddannedes potentiale

Stige Og Pære Læs artiklen her