Emne
Podcast
 

Du har sikkert bemærket de mange snakke om kunstig intelligens (AI) og dens indflydelse på vores samfund. Fra medierne til arbejdspladser og privatlivet hører vi om, hvordan AI har potentialet til at revolutionere måden, vi gør tingene på.

Vi ser en stigende tendens til, at flere organisationer arbejder strategisk med AI, hvilket skaber et potentiale for at løfte vores velfærdssamfund. Erfaringer fra sundhedsvæsenet viser, at AI kan hjælpe patienter til at få bedre og mere individuelle behandlinger. At AI kan gøre diagnoser mere præcise og hurtigere og skræddersy patientforløb og styrke forebyggelse. Samtidig kan AI bidrage til at optimere processer og gøre sundhedsvæsenet mere effektivt.

Denne måneds udgave af ledelsesalmanakken diskuterer, hvordan AI kan styrke fremtidens sundhedsvæsen. Vi har inviteret leder på kirugisk afdeling på Sjællands Universitetshospital og professor på Københavns Universitet, Ismail Gögenur, i studiet for at tale om, hvordan der allerede arbejdes med AI inden for kræftkirugi. Derudover er konsulent inden for IT og digitalisering, Flemming Arnø, inviteret i studiet til at fortælle om generativ AI potentiale for fremtidens sundhedsvæsen.

Sammen drøfter de, brugen af AI i sundhedsvæsen, barrierer og etiske overvejelser, og så kommer gæsterne med råd til, hvordan ledere inden for sundhedsvæsenet kan komme i gang med at arbejde med AI allerede i morgen. 

"I stedet for at bygge den perfekte løsning, så er der så mange lavthængende frugter foran os, der kan hjælpe os på vej ved at bruge nogle simple værktøjer, som kan forbedre vores behandlingsforløb", siger Ismail Gögenur.

Rigtig god lyttelyst!

Hør podcasten her

Læs også artiklen om professionsetik hos autoriseret sundhedspersonale

Adobestock 170293574 Læs artiklen her

Hør også podcasten om fremtidens sundhedsvæsen

Podcast 4 Hør podcasten her