Emne
Podcast
 

”Det danske sundhedsvæsen har aldrig været bedre – men det kan blive det”
Sådan lyder det fra Erik Jylling, som er tidligere sundhedspolitisk direktør i Danske Regioner og nu lægefaglig koncerndirektør i Region Hovedstaden. Med den udtalelse mener Erik, at det danske sundhedsvæsen leverer helt fantastiske resultater hver eneste dag ude på hospitalerne. Men vi står også over for strukturelle udfordringer, der gør, at vi må tænke sundhedsvæsenet anderledes i fremtiden.
I denne måneds udgave af Ledelsesalmanakken tager vi et af de mest aktuelle emner op - nemlig vores allesammens sundhedsvæsen. Vi står over for en fremtid, hvor flere borgere lider af kroniske sygdomme, patienter med komplicerede sygdomsforløb og rekrutteringsudfordringer af den yngre generation.
I selskab med både Erik Jylling og partner i Mobilize, Søren Barlebo Rasmussen, taler vi om den situation sundhedsvæsenet står over for lige nu, som kræver, at kerneopgaven på en række områder må ændres. De introducerer både strategiske overvejelser og ledelsesmæssige greb for, hvor man kan starte helt praktisk og konkret. Hvordan man kan håndtere den udfordrende situation, at man hver dag skal drifte godt samtidig med, at man skal ændre driften. Eller som Erik udtrykker det: "Vi skal cykle og lappe cyklen samtidig!". Det kræver nytænkning og virkelig kompetent strategisk ledelse - også på det politiske niveau.
Lyt med i samtalen om vores alle sammens sundhedsvæsens fremtid.
Rigtig god lyttelyst!

Hør podcasten her

Læs også om hvordan vi lykkes med sundhedsklyngerne

Koordination Og Samarbejde På Tværs Læs artiklen her

Hør også podcasten om et sammenhængende sundhedsvæsen

Podcast 3 Hør podcasten her