Emne
Podcast
 

Vores velfærdssamfund står over for store udfordringer. Nogle er nye. Andre har vi kendt længe, men de er fortsat uløste. Kendte problemer handler f.eks. om de store grupper af unge og voksne, der fortsat står uden uddannelse og arbejde. Regeringen nedsatte for 3 år siden Reformkommissionen, der fik til opdrag at gå nye veje i løsningen af samfundets uløste velfærdsproblemer.

Denne måneds udgave af Ledelsesalmanakken er fjerde og sidste afsnit i en podcastserie om vilde problemer. Partner i Mobilize, Dorte Bukdahl, taler med formand for Reformkommissionen, Nina Smith, om en ny arbejdsform for en kommission og en ny tilgang til velfærd.

"Jeg er blevet klar over, at vi reelt har nogle udfordringer i det velfærdssamfund, vi har. Der er alt for mange borgere, som vi svigter. Den der universelle velfærdsmodel, som vi troede var så god, og som skulle hjælpe os alle sammen, den har nogle alvorlige systemfejl, som vi bliver nødt til at kigge på.", siger Nina Smith.

Reformkommissionen har rejst rundt i hele landet og talt med virksomheder, civilsamfundsorganisationer, fonde, boligorganisationer og kommuner. Og så har de talt med de mennesker – unge og voksne - som problemerne vedrører. Det har givet dem en helt anden forståelse af problemerne. Og det har peget kommissionen i retning af nye typer velfærdsløsninger. Der er masser af god praksis ude i landet, som kommissionen ser et potentiale for at sprede, bl.a. en række cases, som er med i deres rapport. De opfordrer til, at kommunerne og andre organisationer bliver langt bedre til at lære af hinanden.

Rigtig god lyttelyst!

Hør podcasten her

Læs om partnerskabet En Vej Til Alle

Se case

Læs også om sociale problemer og nye organisationsdesign

Danmark 2 Park Læs artiklen her