Emne
Podcast

”Forestil dig at de fem fingre på din hånd repræsenterer den private sektor, den offentlige sektor, fonde, vidensinstitutioner og civilsamfundsorganisationer. Interagerer vi på den rigtige måde i de strategiske mellemrum mellem disse fem sektorer for at skabe social innovation til at løse komplekse velfærdsudfordringer?”

Det spørger partner i Mobilize, Claus Bjørn Billehøj, sine to gæster om i dag. Han har besøg af Helle Øbo, adm. direktør i AskovFonden, og Stefan Hermann, rektor på Københavns Professionshøjskole. De har begge stor erfaring på området og interessante perspektiver på dette spørgsmål.

Dagens afsnit er det første af fire ’specials’, hvor Claus i løbet af de næste to måneder dykker ned i temaet ”Strategi i Mellemrummene” med fokus på social innovation. I hver ’special’ inviterer han to topledere i studiet fra hver sin sektor til at hjælpe ham og lytterne med at blive klogere på dilemmaer og muligheder forbundet med ”strategi i mellemrummene”.

Ifølge Helle og Stefan er der store uforløste potentialer, som kan mobiliseres, hvis vi formår at bevæge os mere ind i mellemrummene. Det kalder på ledelse, men det skal gøres på den rigtige måde, så det reelt er værdiskabende.

Hvornår kan og bør man løse udfordringer selv, og hvornår bør det gøres i samarbejde med andre? Stefan giver eksempler på tværsektorielt samarbejde på Københavns Professionshøjskole, og Helle fortæller, hvilket mindset og metoder hun bruger til at løse problemstillinger i mellemrummene på det sociale område - og derved skabe merværdi for borgerne.

Lyt med i dag, hvor Helle, Stefan og Claus tager os ind i de strategiske mellemrum. Sæt afsnittet på og spring med, hvis du tør!

 Afsnit #2: Sociale investeringer som driver for social innovation

Hør afsnit #2 her

Afsnit #3: Medier og fonde har også en plads i mellemrummene – men tør de tage den?

Hør afsnit #3 her

Afsnit #4: Husk dit eget DNA, når du træder ud i mellemrummene

Hør afsnit #4 her

Spørg os om noget

Mobilize2021 CLU5631 (1)