Emne
Podcast

Hvordan kan vi - i nye typer samspil mellem den offentlige og private sektor - skabe mere værdi for borgerne i komplekse sociale sammenhænge?

Kan sociale investeringer være et rammesættende værktøj, som aktører fra forskellige sektorer kan mødes omkring for at skabe social innovation? Og er det overhovedet acceptabelt at bruge investeringslogikker i forbindelse med sociale problemer?

Det er nogle af de spørgsmål som Claus Bjørn Billehøj, partner i Mobilize, dykker ned i med sine to gæster, Peter Pedersen, økonomidirektør i Århus Kommune og Lars Wallberg, adm. direktør i Velliv Foreningen. Vi er nået til andet afsnit i vores miniserie om ”Strategi i Mellemrummene” med fokus på social innovation.

Peter og Lars understreger, at ”hvis vi kan samle aktører med forskellige dagsordener, som gerne overordnet vil det samme - det vil sige, være med til at investere ressourcer i at flytte borgere med udfordringer til et bedre sted - så kan vi få mere ud af at gøre det sammen. Vi kan skabe et ekstra værdiskabende lag i organisationerne”.

Lyt med og bliv klogere på, hvorfor Lars fremhæver vigtigheden i at skelne mellem sociale donationer og sociale investeringer. Og hvorfor de tre aktører - investor, kommune og leverandør – ikke må ende som en ”Bermuda-trekant”, hvor ansvaret forsvinder i midten, men i stedet skal virke som et kraftfelt, hvor man hjælper hinanden med at finde nye innovative løsninger på vanskelige problemstillinger.

Tag sektor-brillerne af og mellemrums-brillerne på! Og spring med ind i mellemrummet mellem den offentlige og private sektor.

 Afsnit #1: Reel og modig ledelse af social innovation 

Hør afsnit #1 her

Afsnit #3: Medier og fonde har også en plads i mellemrummene – men tør de tage den?

Hør afsnit #3 her

Afsnit #4: Husk dit eget DNA, når du træder ud i mellemrummene

Hør afsnit #4 her

Spørg os om noget

Mobilize2021 CLU5631 (1)