Emne
Podcast

Vi er blevet vores egen redaktør i en verden, hvor man ikke må fortælle ”den andens” gode historie. Det skaber bobler af fortællinger i egen silo, som er svære at træde ud af. Resultatet er større polarisering, fordi det bliver svært at mødes i mellemrummene. I stedet ender det med skyttegravskrig i kampe om sandheden.

Ovenstående er et af de lidt tungere budskaber, vi tager med fra dette tredje afsnit i vores serie om strategi i mellemrummene. Denne gang har Claus Bjørn Billehøj den administrerende direktør i Færchfonden, Claus Omann Jensen, og redaktør hos Altinget for området Civilsamfund, Carsten Terp, med på Zoom-linjen. De repræsenterer hhv. fondsverdenen og medieverdenen. To aktører der potentielt har stor magt i de strategiske mellemrum.

I afsnittet kommer vi også omkring en mere opløftende tendens. Vi hører blandt andet, at typisk traditionsbundne aktører, som eksempelvis medier og fonde, bevæger sig over i en mere moderne konstruktion. En konstruktion hvor social impact, gennem værdi- og formålsbaseret investering samt inddragende og konstruktiv journalistik, er blevet et væsentligt pejlemærke.

Og så er der enighed om, at der er en gensidig afhængighed i forholdet mellem fonde og medier, som vi skal blive bedre til at acceptere. Medierne skal turde fortælle de gode historier uden at frygte at agere mikrofonholder. Samtidig skal fondene turde træde ud i et rum, der er forbundet med usikkerhed – også når det er svært og kan gøre lidt ondt.

Afsnit #1: Reel og modig ledelse af social innovation 

Hør afsnit #1 nu

 Afsnit #2: Sociale investeringer som driver for social innovation

Hør afsnit #2 her

Afsnit #4: Husk dit eget DNA, når du træder ud i mellemrummene

Hør afsnit #4 her

Spørg os om noget

Mobilize2021 CLU5631 (1)