Hvorfor er porteføljeledelse vigtigt? 

Læs artiklen her
Mobilize CLU2735

Kristian er en erfaren projektleder og konsulent. Han er optaget af, hvordan organisationer udvikler og realiserer strategi og strategiske transformationer med særligt fokus på universitets- og professionshøjskolesektoren.

Ved siden af rollen som konsulent er han ph.d.-studerende i et samarbejde mellem Mobilize og det norske universitet Oslo Metropolitan University (OsloMet). Hans projekt fokuserer på arbejdet med governance og porteføljeledelse i faglige organisationer der bliver mere service-orienterede - både i den private og offentlige sektor. Projektet er finansieret af Norges Forskningsråd.

 

Referencer

Udvikling af ny strategi i Eiendomsavdelingen på Norges Teknisk og Naturvitenskapelige Universitet (NTNU) gennem design og facilitering af en involverende proces i 2022.

Strategisk udvikling på et af Aarhus Universitets nyetablerede ingeniørinstitutter, CAE i 2021-2022.

Strategisk forskningsudvikling på University College Nordjylland (UCN) med fokus på involvering af eksterne interessenter og inspiration fra udlandet i 2020-2021.

En række oplæg om udviklingen af strategisk porteføljeledelse i komplekse, faglige miljøer for bl.a. Region Hovedstaden, Steno Diabetes Center Sjælland og Høyskolen Kristiania i 2022-2023.

 

Udgivelser

I forbindelse med sin ph.d. har Kristian haft anledning til at indsamle empiri og skrive artikler med fokus på porteføljeledelse i faglige organisationer. Det har indtil videre ført til udgivelse af artiklen "Emerging challenges in innovation portfolio management: The Nordic case" i proceedings fra ISPIM konference 2023. En artikel Kristian har skrevet sammen med prof. Karl Joachim Breunig fra OsloMet.

Herudover er han førsteforfatter på en artikel med prof. Asbjørn Røiseland fra Oslomet med titlen "Managing Portfolios of Co-Creation Projects in the Public Sector". Denne artikel er i skrivende stund i review (revise and resubmit).