Processen startede og sluttede i bestyrelsen, der fra start var med til at beslutte den overordnede retning og formulere såkaldte hegnspæle - rammer for den videre ambitionsproces. Bestyrelsen var således med til at rammesætte det strategiske arbejde og det strategiske udfaldsrum, men som samtidig også muliggjorde frit spil inden for denne afgrænsning. En frihed som særligt blev udnyttet af en til formålet nedsat strategigruppe, der bestod af en bredt udvalg af medarbejdere.
Strategigruppens opgave var at komme med input til, diskutere og arbejde med formulering af den nye ambition og de overordnede strategiske pejlemærker. Disse input blev delt og diskuteret i det fælles Lederforum, som sideløbende gennemførte ledelsesudvikling for at blive klogere på den nye strategi og få et fælles ledelses- og strategi-begrebsapparat oven på fusionen.
På de forskellige uddannelsesområder og administrationen blev der igangsat lokale selvvurderinger for at belyse deres nuværende situation og komme med deres syn på fremtiden. De endelige selvvurderinger blev samlet sammen og indgik i strategigruppens arbejde med den nye fælles ambition. Undervejs blev der også lavet videoer, som var med til at få de strategiske spørgsmål og dilemmaer diskuteret ude i de lokale fagmiljøer.
Ambitionen tog ikke kun udgangspunktet i de interne forhold. Undervejs i processen fik både strategigruppe og ledere til opgave at arbejde med forhold og udviklinger i omverdenen - også den internationale udvikling inden for det videregående uddannelsesområde. Her var der også indlæg fra eksterne stemmer. Ikke mindst en norsk prorektor påvirkede strategigruppens formulering af ambition og pejlemærker, før den gik til bestyrelsen.