Emne
Artikler

Forskningsmiljøer har brug for ambitiøse forskningsledere, der er med til at lede deres miljøer igennem de mange forandringer, som vores tid er fyldt af. Der er også brug for robuste ledere, der ikke tror, at det hele kan klares med et knips med fingrene nu-og-her. At få organisationer til at forandre sig kræver tid og langsigtethed.

 

Forskningsledere skal være robuste i den forstand, at de er bevidste om, at det hele ikke handler om dem, men om forskningsmiljøet og deres mange kolleger. Organisationen indgår i et samfund med mange andre organisationer. Uden samspil med disse kan en enkelt organisation ikke skabe megen værdi – og slet ikke forandre måden, den skaber værdi på. Intet sted er dette mere tydeligt end i en velfærdsstat som Danmark eller Norge. Vi har virkelig brug for forskningsorganisationer for at få vores samfund til at fungere.

 

Hvad er det så egentligt en ambitiøs forskningsleder skal kunne ledelsesmæssigt? Og hvordan skal forskningslederen fordele sin tid og opmærksomhed? Det er det, vi forsøger at svare på i denne artikel.

 

God læselyst!

Download artiklen "Den ambitiøse og robuste forskningsleder" her

Hent som pdf

Download Den Ambitiøse Og Robuste Forskningsleder

Læs også artiklen om den ambitiøse offentlige topleder

Netværk 3 Læs artiklen her

Læs også artiklen om ensomhed i ledelse

Mishal Ibrahim Jingkqkw5w4 Unsplash Læs artiklen her

Har du spørgsmål til forskningsledelse?

Spørg os om noget

Amanda 3