Emne
Podcast

Hvordan kan vi gentænke vores måder at arbejde med komplekse problemer, der gør mærkbar forskel hos borgerne?

I denne måneds udgave af Ledelsesalmanakken sætter vi igen vores alle sammens velfærd på dagsordenen. Guldborgssund og Ringkøbing-Skjern Kommune er gået sammen om gentænke håndteringen af mistrivsel og ensomhed på ældreområdet. De kalder arbejdet for et "Laboratorium for Lokal Bærekraft", fordi de tror på, at der er brug for nye måder at tænke det levede liv ind i udviklingen af velfærd - på lokale steder og i vores byer.

Gæsterne i studiet introducerer nye metodiske greb og værktøjer, der kan hjælpe os i kommunerne til at komme i gang med at arbejde med samfundets komplekse problemer mere lokalt og helhedsorienteret, end vi før har set. Det er redskaber, der kan hjælpe andre kommuner med at åbne op for samarbejdet med lokalområdet.

”Vi er vant til at tænke, at strategi handler om at lede efter ting i maskineriet, der knækker. Det her handler om, at forstå strategi som at lede efter potentialer. Det er den fælles mission, der forbinder os, og gør, at vi kan løfte den lokale bærekraft – at vi bærer sammen”, siger forsker og underviser på CBS og DTU Christa Amhøj.

Rigtig god lyttelyst!

Hør podcasten her

Hør podcastserien om vilde problemer

Podcast 3 Hør podcastserien her

Læs også om den ambitiøse og robuste topleder

Leadership 1 Læs artiklen her