Emne
Podcast
 

I mange organisationer har der de seneste år været stort fokus på ”compassionate leadership”, det vi på dansk kalder medmenneskelig ledelse. 

Compassion handler om en opmærksomhed på andres og egen trivsel – en sensitivitet over for lidelse hos en selv og andre – og vigtigt, en forpligtelse til at forsøge at afhjælpe og forebygge den. Medmenneskelig ledelse bliver af mange anset for at løse en række af de problemer, vi står over for i vores organisationer.

Men hvorfor dukker behovet for medmenneskelig ledelse egentlig op nu? Og hvor vigtigt er det i virkeligheden for organisationerne, når de skal performe bedst muligt? Og kan det virkelig leve op til de store roser?

Direktør i Nationalt Center for Etik Christa Lundgaard Kjøller gør os i dette afsnit klogere på begrebet og deler ud af erfaringer med, hvordan man arbejder strategisk med compassion, hvad det kan, og hvornår der også er brug for andet og mere.

"Det er vigtigt at understrege, at compassion ikke står i modsætning til værdiskabelse og resulater for effektivitet, for det er faktisk hele forudsætningen for at kunne opnå dem. ", siger Christa Lundgaard Kjøller.

Rigtig god lyttelyst! 

Hør afsnittet her

Nysgerrig på 'Compassaionate leadership'?

Spørg os om noget

Amanda 3

Læs også artiklen om ensomhed og ledelse

Leadership 1 Læs artiklen her

Læs også artiklen om den unge generation på arbejdsmarkedet

Stige Og Pære Læs artiklen her