Emne
Bøger

Læger der leder

Bogen er en praktisk guide til læger, der skifter fra en faglig specialistrolle til en lederrolle, hvor samarbejde, relationer og organisationskultur er centrale ansvarsområder. Bogen kombinerer teori og refleksion med konkrete redskaber og er velegnet til ledelseskurser og -uddannelser for læger, der ønsker at styrke deres ledelseskompetencer.

 

Hvordan leder vi fremtidens sundhedsvæsen?

Dette er en antologi, der samler ledelsesmæssige perspektiver på de udfordringer og transformationer, som det danske sundhedsvæsen står overfor, herunder digitalisering, demografiske forandringer og krav til kvalificeret personale. Gennem analyser, strategiske overvejelser og praktiske værktøjer giver bogen inspiration til nuværende og kommende ledere, der ønsker at navigere i et sundhedsvæsen i konstant udvikling.

 

Hvordan skaber vi fremtidens sundhedsvæsen?

Dette er en antologi, der undersøger, hvordan forskning og innovation kan adressere de centrale udfordringer i det danske sundhedsvæsen, herunder demografiske ændringer, arbejdsmiljø og digitalisering. Bogen præsenterer strategiske perspektiver og praktiske eksempler på, hvordan ledere kan integrere forskning og innovation i sundhedsvæsenets drift for at skabe reel værdi for både personale og patienter.

 

Vilde problemer

Bogen undersøger de komplekse samfundsudfordringer, der ikke kan løses med simple løsninger, såsom folkesundhed, unges mistrivsel og klimakrisen, og præsenterer en værktøjskasse til politikere, praktikere og policy-entreprenører. Gennem cases, data og praktiske redskaber viser bogen, hvordan man kan håndtere disse uforudsigelige problemer ved at tage afsæt i lokale kontekster og tværgående samarbejder.

 

Hverdagens uddannelsesledelse

Denne bog udforsker samspillet mellem ledelse og pædagogik i videregående uddannelsesinstitutioner og fokuserer på, hvordan ledere håndterer dagligdagens kompleksiteter, krydspres og relationer. Bogen, baseret på international forskning og praktiske erfaringer, fungerer som et refleksionsværktøj snarere end en manual og henvender sig til uddannelsesledere, der ønsker at styrke deres forståelse af ledelsespraksis i en dynamisk hverdag.

 

Almanakken om god ledelse

Bogen er et månedligt refleksionsværktøj for ledere, der gennem 12 kapitler giver inspiration og spørgsmål til at styrke god ledelse i praksis.

 

Mod til det uperfekte

Her udforskes det, hvordan sårbarhed kan være en styrke i ledelse og fungere som et strategisk redskab til at skabe stærkere relationer i organisationer. Bogen viser, hvordan sårbarhed kan understøtte tillid, konstruktiv tvivl og mod, hvis både ledere og medarbejdere tør engagere sig i det.

 

Potentialeledelse

En praktisk guide til ledere i fagprofessionelle organisationer, der ønsker at frigøre deres organisationers fulde potentiale og løfte kvaliteten gennem strategisk ledelse. Bogen kombinerer cases, modeller og konkrete redskaber for at hjælpe ledere med at balancere frihed til faglige ildsjæle med nødvendige strategiske prioriteringer i en konkurrencepræget verden.

 

Meningsskabelse, organisering og ledelse

Bogen introducerer Karl Weicks procesorienterede organisations- og ledelsesteori og gør hans ofte komplekse begreber tilgængelige for læsere. Bogen udfolder Weicks tanker om organisering, meningsskabelse og ledelse og afsluttes med ti konkrete principper for, hvordan hans teori kan omsættes til praktisk ledelse.

 

Strategisk ledelse i fremtiden

Denne bog undersøger, hvordan en balanceret strategisk ledelsesstil kan hjælpe organisationer med at indfri deres fulde potentiale i en tid med stigende konkurrence og komplekse krav. Gennem syv danske cases præsenterer bogen en ny tilgang til strategisk ledelse, der skaber plads til både individet og den fælles organisatoriske ambition, samtidig med at den adresserer centrale strategiske dilemmaer.

 

Ledelse, organisering og strategisering

Her udforskes organisationsteori i en ledelsesmæssig kontekst og belyser, hvordan organisationer udvikler sig i takt med forandrede forventninger til ledelse. Bogen kombinerer klassiske og nyere teorier med praktiske perspektiver og henvender sig både til studerende på lederuddannelser og til praktikere med interesse for organisation og strategi.

 

Forskning, kvalitet og klinisk praksis

Denne bog undersøger, hvordan forskning, uddannelse, innovation og klinisk praksis kan kobles tættere sammen for at styrke sundhedsvæsenets strategiske udvikling. Bogen belyser organisatoriske, ledelsesmæssige og strategiske perspektiver på at accelerere overgangen fra akademisk viden til klinisk praksis og giver konkrete eksempler på, hvordan universitetshospitaler kan arbejde mere effektivt med denne integration.

 

Læren om trivsel

Bogen handler om, hvordan lærertrivsel opstår, udfordres og udvikles gennem sociologiske perspektiver og praksisnære metoder. Bogen giver indsigt i lærergerningens vilkår og tilbyder konkrete redskaber til at forstå og styrke trivsel, hvilket gør den relevant for både lærere, pædagoger og studerende inden for undervisningssektoren.

 

En vej til alle

Denne præsenterer 14 lovende ungeindsatser, der hjælper unge uden job eller uddannelse med at finde en meningsfuld vej videre i livet. Bogen giver indsigt i, hvordan velfærdssamfundets rammer kan nytænkes for at støtte unge bedre og bringe dem tættere på uddannelse og beskæftigelse.

 

Mellemledelse i skole og dagtilbud

Denne sætter fokus på mellemlederens komplekse rolle, hvor de skal navigere mellem faglig udvikling, driftsledelse og forventninger fra både medarbejdere og øverste ledelse. Bogen giver indsigt i mellemlederens udfordringer og muligheder og tilbyder refleksioner samt praktiske perspektiver på, hvordan ledelse kan udøves i en travl hverdag.

 

 

Se også listen over vores podcastepisoder

Skærmbillede 2025 03 13 Kl. 14.06.46 Ledelsesalmanakken

Se også vores samling af artikler, som vi har udgivet

Skærmbillede 2025 03 13 Kl. 14.07.00 Fagligt univers